reteta de iaurt o scriu cel mai des, asa ca m-am gandit sa o postez aici:
fierb laptele integral (de vaca, de la tarani)si
cand s-a racit cam cat sa nu friga cand bagi varful degetului mic in el, adica vreo 39-40 de grade. daca e prea fierbinte, mor probioticele si nu se face :P
il torn in vas de sticla/lut si adaug cam 2 linguri de SMANTANA, sau IAURT DIN SERIA TRECUTA, sau iaurt din comert cu CULTURI PROBIOTICE /CULTURI VII
il pun cu capac dar nu infiletat sub prosoape la loc cald de seata pana dimineata, apoi il mut in frigider
sfaturi:
fac mai mult (800)ca as imi iese cremos. daca e prea putin nu tine caldura si nu se face.
il tin la intuneric (acoperit e in intuneric, oricum) ca sa fermenteze bine
25 Easy Homemade Christmas Gifts
-
Discover 25 Easy Homemade Christmas Gifts that add a personal, festive
touch to your holiday gifting. From handmade ornaments to delicious treats,
find i...
Acum o săptămână
dar caut iaurt cu probiotice pun la ce cantitate de lapte? :D
RăspundețiȘtergereeu pun vreo 2 linguri la 800 de lapte. e bun iaurtul de casa pe care l-ai incercat in prealabil, sa nu mearga burtica de la el.
RăspundețiȘtergeretnx pentru logo:D
interesant, multumesc
RăspundețiȘtergere