miercuri, 27 ianuarie 2010

iaurt

reteta de iaurt o scriu cel mai des, asa ca m-am gandit sa o postez aici:
fierb laptele integral (de vaca, de la tarani)si
cand s-a racit cam cat sa nu friga cand bagi varful degetului mic in el, adica vreo 39-40 de grade. daca e prea fierbinte, mor probioticele si nu se face :P
il torn in vas de sticla/lut si adaug cam 2 linguri de SMANTANA, sau IAURT DIN SERIA TRECUTA, sau iaurt din comert cu CULTURI PROBIOTICE /CULTURI VII

il pun cu capac dar nu infiletat sub prosoape la loc cald de seata pana dimineata, apoi il mut in frigider

sfaturi:

fac mai mult (800)ca as imi iese cremos. daca e prea putin nu tine caldura si nu se face.
il tin la intuneric (acoperit e in intuneric, oricum) ca sa fermenteze bine

3 comentarii:

  1. dar caut iaurt cu probiotice pun la ce cantitate de lapte? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. eu pun vreo 2 linguri la 800 de lapte. e bun iaurtul de casa pe care l-ai incercat in prealabil, sa nu mearga burtica de la el.
    tnx pentru logo:D

    RăspundețiȘtergere