vineri, 30 aprilie 2010

Sapunuri cu ingrediente naturale

Manufactura Lorelai a lansat o campanie de testare a "sapunurilor cu ingrediente naturale" pe care le produce. de ce nu spun "sapunuri naturale"? pentru ca produsul in sine nu e natural. e obtinut prin saponificarea uleiurilor, cu soda caustica. dar sa nu fim pretiosi, merge si "sapunuri naturale".
am primit spre testare sapunurile pentru care mi-am exprimat dorinta: SPA si Cafeaua dementa. sapunurile au sosit foarte frumos ambalate in saculeti de organza si legate cu fundita asortata cu eticheta care numeste sapunul. in plus se ofereau pe o alta eticheta, ingredientele.
pentru ca sunt fan cafea, am desfacut repede Cafeaua dementa.
m-a uimit din prima clipa aroma : puternica si vioaie, miros de menta amestecat cu ceva familiar dar neidentificat imediat. Si aspectul e inedit. Am primit, insa, plangeri ca ar arata murdar :lol.l-am frecat intre maini observand ca facespuma abundenta, care e placuta la produsele pentru spalat fata si corpul. si aroma aceea de menta... care a tinut pana la sfarsit... si ce mult mi-a placut cat de fina ramane pielea dupa spalare... chiar nu usuca! si chiar m-a uimit cum poate fi un sapun chiar hidratant.
in plus chiar are un efect revigorant, fara sa se simta acea racoare pe care o dau produsele cu mentol .
Ce mi-a displacut? uneori bobitele de cafea care raman pe piele si trebuie limpezite mai mult (dar acestea dau efectul exfoliant nu?) care, apropo, este bun nu foarte puternic, dar nici prea slab...:lolce mi-ar place intr-adevar? un sapun "dementa", fara bobitele de cafea, dar sa isi pastreze efectul hidratant, pielea atat de fina de dupa spalare.

SPA


pentru ca meseria mea e legata de Spa si Spa-uri, si pentru ca pielea mea are nevoie acuta de exfoliere, l-am solicitat si pe SPA.
Acesta nu mi-a placut la fel de mult, nu m-a uimit intr-atat cat "Cafeaua..." si mai ales menta cu cafea. Poate daca-l incercam inainte...
totusi face o spuma densa, densa si cremoasa si are un miros fin, usor si proaspat, dar nu vegetal. (suntem obisnuiti sa spunem "fresh" la aromele de pepene/castravete si iarba).
exfolierea este, la fel, buna. cristalele de sare din compozitie chiar mi-a placut cum se simt pe piele. nu l-am incercat pe fata, tocmai din acest motiv.
acest sapun, la fel, nu usuca. adica nu usuca atat de mult cum m-as fi gandit ca o face un sapun cu sare. pielea mea l-a apreciat
fiicei mele i-a placut la nebunie sa se joace cu el, facand spuma.
si inca ceva: recunosc ca am dat cu el si pe haine. si scoate foarte bine petele. :P
Cred ca voi mai comanda sapunuri de la Lorelai, caci au si calitatea de a tine foarte, foarte mult. adica nu se dizolva usor. La inceput chiar trebuie sa insisti, ca sa se ia bine pe piele.
Lorelai, faci treaba buna.
p.s.
astept sapunul de menta fara cafea.

2 comentarii: