duminică, 30 mai 2010

Inghetata de frisca si ou

Photobucket

simplu:
bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar... ghici de care? bruuun!
adaugi galbenusurile si le bati bine iar(ultima oara am batut ouale intregi...fara coaja, cu zaharul si a trebuit sa stam 35 de minute cu mixerul pe ele. nu mai fac! mai ales ca ajutorul Prucseok nu are atata rabdare...."Hai sa punem flisca, hai sa punem flisca, hai sa punem flisca...")
le amesteci cu 5 linguroaie de frisca gata batuta si gata! asta-i baza.
poti amesteca apoi cu vanilie, fructe, cacao, alune, dulceturi sau ce-ti mai trece prin cap si ce-ti place.
pui apoi in vase mai mici, sau lasi asa si dai la congelator. tare bun!
pozele si prezentarea... na!
" ca cu" viteza si cand esti obosit!
Photobucket

7 comentarii:

  1. Eu nu ma pot nicicum convinge sa manac chestii in care este ou crud :D Ceva retete pentru de-astia ca mine? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. are mama una cu ou fiert.dar albusul tot e crud.
    poti face o crema de ou fiert si sa o amesteci cu frisca batuta.
    la creme se pune in general, 100 gr zahar la un ou si fierbi pe abur, amestecand.
    apoi amesteci, rece cu frisca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super faina.Am sa incerc reteta cu siguranta.
    Sa ai o saptamana cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Micule, multzam fain.
    ii usor de facut si nu tre' sa fii specialist. mie imi place cu dulceturi. amestec fructele in o parte de inghetata, apoi le amestec usor impreuna, asa, sa faCA dungi :))si asa le congelez

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmm, nici eu nu m-as incmueta la retete cu ou crud. chiar daca nu s-ar simti nimic la guts, stiu eu ca are ou crud si nu as putea manca. in plus, mi-e frica si de salmonella. de asta nu fac nici maioneza. si culmea e ca trebuie neaparat sa fac la vara inghetata ca i-am promis Cezarei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mia, daca nu te superi, as manca eu galusca aia de inghetata din fata. ca sa nu li se faca rau cititorilor tai :)))
    si daca nu te superi, si aia mai din spate. vorba aia, sa nu lasam treaba neterminata. las ptr altii grisina aceea :)
    Si eu m-am gandit sa postez chiar azi o reteta de inghetata, dar e inca la congelator si astept sa vina sotul de la servici sa ne infruptam toti din ea ca altfel... nu mai ajungee...

    RăspundețiȘtergere