miercuri, 28 aprilie 2010

Cainii semivagabonzi

Vlad are dreptate!
bine... povestea aceasta ar fi cam ca cea cu "oul sau gaina?"... nu s-ar termina.
povestea mea:
1. insarcinata, merg la o fetita tetraplegica sa facem gimnastica. imbracata in trening si fara nimic in maini. javra neagra imi sare la picioare si imi gusta pantalonii. la coltul blocului, aproape de intrare, nu prin dosuri. m-a sperii, urlu la el, o tanti din alt bloc intinde rufe... se uita doar si tace. langa ea zac jegurile de oale ciobite, semn ca acolo se hranesc niscaiva animale semi...
ce era daca ma musca? daca ma speriam mai tare? cum e afectata si acum copila mea?
nu am raspunsuri.
2. cu antzu in marsupiu, umbrela in maini si o plasuca cu oua si ... in mana. pe drum larg si public...
o haita de vreo 4-5 maidanezi ma ataca. ma inconjoara, imi taie retragerea printre masinile parcate.
pun plasuca intre mine si ei, caut sa scap... sa nu imi muste puiul.
noroc ca au sarit betivii de la terasa care se afla la 2 pasi. si dama care striga cainii pe nume cu "nu-i voie!-le ei cu tot" si cu cine ii mai calca magazinul!
3. vin cu Pindurel in wrap, antzu de manuta si taticul alaturi. alt patruped de scari de bloc sare la noi. asa... sa fie si sa-mi sperie copila.
4. merg la soacra... tre' sa fiu pe faza! sa ocolesc locul unde sunt cainii profei pensionare, ca si astia sar...
si cand ies cu bebele si ii astept pe restul sa coboare cu antzu, nu de putine ori trebuie sa fiu pe faza, caci se posteaza la 1,5--2 metri
5. cand nu aveam copiii si nici atatea griji, veneam din scara vecina, de la prietena mea, cu borcanul de iaurt in mana. atac de 3 maidanezi. nu stiu cum de s-au multumit cu latratul ca unuia i-am simtit respiratia pe mana libera...
va astept si pe voi cu istorii din acestea "minunate"!

6 comentarii:

  1. 1. era sa-l capsese pe Edy. noroc ca l-a tras soacra-mea repede si totul s-a terminat doar cu o gaura in haina ei.
    2. Am fost si muscat de cateva ori, inclusiv de caini care nu latra. au venit furis pe la spate si ... hat.
    3. am vazut candva o faza tare. In fata mea mergea un tip. Un caine a venit pe la spate sa-l muste dar in momentul in care a intins coltii tipul s-a lasat fulgerator in jos a prins javra de ceafa si a aruncat-o intr-un gard. Dar oare cati pot avea asfel de reflexe si forta necesara?
    4. Mai demult coborand din Piatra Craiului, in Zarnesti un prieten incaltat cu VM-uri (pentru necunoscatori VM inseamana Vanatori de Munte iar in cazul de fata sunt bocanci luati de la aceasta arma si care au otel in calcai si in varfuri) a fost muscat de un caine. Dar ghinionul a fost al animalului deoarece nu s-a sincronizat bine cu miscarea piciorului si a muscat de calcaiul bocancului. A plecat catelul schelalaind si cred ca si cu ceva dinti lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai, eu nu am avut incidente cu caini vagabonzi.de obicei ma ocolesc...oi fi soi rau si se prind ca n-are niciun sens sa isi puna mintea cu mine...
    oricum dragut ce si cum scrii...
    te pup!Alina Augusta

    RăspundețiȘtergere
  3. Cainii semivagabonzi cu care m-am intalnit latrau mai degraba de frica. Nu am fost atacata niciodata de cei de pe strada iar daca incep sa latre ma uit direct in ochii lor si spun ferm si autoritar, insa fara a tipa: NU-i VOIE! Mars! Dute de aici.

    In Bucuresti am auzit ca sunt mai violenti acesti caini, dar poate au ajuns asa flamanzi fiind, agresati demulte ori fara motiv sa atace la randul lor(cate nu au fost cazurile in care am auzit/vazut tampiti chinuid si lovind doar de placere animale? si asta si in Deva)...dar eu strigam la ei..interveneam...

    Imi pare rau pentru experientele neplacute. Te cred ca te-ai speriat. Ei iti simt frica

    RăspundețiȘtergere
  4. lutyc, da, asta doare cel mai rau, cand iti simti copiii amenintati si nu stii cum sa-i protejezi.
    alina, multam de aprecieri.ma bucur ca nu ai treaba cu cainii.
    lore, nu cred ca esti asa de inspaimantatoare ca sa latre la tine de frica. acuma, fara gluma, cand ataca mi-e frica, in rest ma streseaza.
    Cat am crescut si am copilarit la Borsa, la parinti, nu am avut treaba cu ei. latrau, ok. Reactionam ca tine sau nici atat. imi vedeam de drum. dar astia-s culmea! Ajungem sa nu mai ducem seara gunoiul, sa evitam o vizita la socrii... sa ne gandim de 2 ori inainte de a o lua pe o scurtatura. Bine, asta cand suntem cu copiii, dar cand nu suntem?
    Cu chinuitul lor nici eu nu sunt de acord.Dar ceva trebuie facut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai "de aproape" intalnire cu o haita de caini a fost in liceu, in tabara la Constanta. Ma intorceam intr-o noapte :P in camping si m-au inconjurat vreo 4-5 caini, latrand si tragand de bluza mea. M-am asezat linistita jos intre ei, au incetat sa traga de mine, si am stat asa pana a venit paznicul si i-a luat de-acolo.
    In rest... nu prea am amintiri neplacute. Singurul caine care m-a muscat prin generala de mana era unu' de rasa, intr-o curte :D Cu "vagabonzii" n-am avut probleme, mai vin, mai latra, ma mai uit la ei urat daca e cazul, uneori ne mai jucam cu ei daca e si Alla si are chef.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ralu, ca, daca imi aduci aminte si noi am luat contact cu cainii la Navodari, in tabara. dar era pe camp, nu in fata blocului :))

    RăspundețiȘtergere