vineri, 10 august 2012

Fotografii in care se vede tot?

Vad multe poze pe net cu copii. Uneori se vede tot,  cucu' in vant sau altceva. Nu ma da pudoarea afara din casa si nici nu vad ceva cu conotatie sexuala intr-un poponet de cativa anisori. Nu despre asta e vorba.
Ceea ce vreau sa se inteleaga e ca pozili astea nu mi se par ok. De asta. pentru ca e plina lumea de dezaxati.
Bun, mi-a zis o colega, le pun doar pentru prieteni. Te risti? Daca le copiaza careva, chiar din familie si le distribuie mai apoi? Si mai stiu si ca odata ce ai postat, poza nu se sterge asa ca o pata cu carpa ci ramane undeva in retea. e bine?
Numarul doi,  nu stii niciodata ce fel de personalitate importanta sau ce drum va urma copilul, asa ca nu o sa-i convina personalitatii cutare sa-i vada lumea pa sa rica, in poze de cand era mic.
De nervi, am intrat intrun fel de frenezie de sters poze si nu am mai postat nimic. Dupa o oarecare vreme am vazut ca e inutil, caci au aparut poze cu copiii mei in diverse contexte, postate de altcineva. Deci sa ma feresc de asta acum si pe vecie nu se poate, dar macar pot sa ii feresc pe copiii mei si sa-i ajut si pe altii sa nu li se vada cuci sau alte pasari.
Daca cineva se va (mai)supara pe mine ca il trag de atentie, e liber sa o faca. Am o opinie, tin sa mi-o exprim, poti sa dai ignore sau vitavercea.
Pup.

6 comentarii:

  1. Eu sunt in curs de investigatii cum a ajuns o poza de-a lui Alex intr-un ziar :)). Poza nepusa pe FB sau pe blog, ci doar impartasita cu familia si prietenii apropiati intr-un album picasa ascuns. Hmmm... prietenii astia...

    Noroc ca nu e poza cu el dezbracat, dar tot m-a luat prin surprindere.

    Asa, ce mai voiam eu sa spun este ca uite de aia nu-mi place mie pe FB sa-mi instalez vreo aplicatie. Cand dai accept acolo la aplicatii te intreaba daca esti de acord ca acea aplicatie si firma ce o face (sunt firme diferite de FB) pot folosi toate datele tale si ale prietenilor tai. Inclusiv poze. Am vazut articole prin state cu scandaluri pe tema asta, isi gasea omul poza copilului ca reclama la un produs, dar nu avea ce face, pentru ca un prieten de pe FB daduse accept la aplicatia unei firme care facea si reclame... Deci poate vei spune ca degeaba nu-mi instalez eu aplicatii, ca tot au acces multe aplicatii prin prietenii mei, dar asta e tot ce pot face acum. Macar sa stiu ca eu mi-am facut datoria si pentru mine, si pentru altii :).

    Pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai explicat mult prea bine si in detaliu ce vroiam sa zic. Clara, ca de obicei. Pup, R

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. Eu am gasit pe net poze cu mine si cu Edy in piscina pensiunii unde am stat anul trecut. Poze facute de un alt turist care statea acolo la pesniune care isi poza fiul aflat si el in aceeasi piscina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lutyc, si asta mi se pare ciudat. de aia postez ipostaze ale copiilor, dar nu jenante. pentru ca, oricum imaginea lor poate ajunge oricum si din greseala, undeva online. Dar pozele in fundutul gol mi se par foarte intime.

    RăspundețiȘtergere