marți, 13 iulie 2010

Manduca- port bebe grozav

Tocmai am incheiat perioada de testare a acestui port bebe si sunt incantata. Campania de pe Adelle mi-a adus acest marsupiu grozav. Fotografiile vazute pe forumuri imi spuneau ca e bun, dar cat de bun, aveam sa aflu doar cand l-am primit.
Asa ca, venind de la plimbare, am primit telefonul de la curier, si dupa o mica aventura, am ajuns acasa cu pachetul. Am asteptat putin, ca nu stiu ce era “foarte important” de terminat, apoi l-am deschis cu grija sa nu-l stricam. Asta mai mult din partea fetelor, care cred ca tare ar mai fi hacuit cutia si brosura cu instructiuni, in imagini care am vazut ca déjà era lipita cu scociulet, semn ca manute harnice au rasfoit-o cu infrigurare!
Un marsupiu gros si zdravan, ornamentat simplu, cu doua insertii de material alb, corpul purtatorului fiind negru. Am mai observat burete gros la bretele si betelia lata si cu o forma mai ciudata, plus multe catarame. L-am luat imediat si am pus-o pe domnisoara M in spate, cu piciorutele cracanate. Statea comod, fundul facand o punga,sustinut si de doua elastic late din interior iar genunchii si soldurile in pozitia de “M”, atat de benefica pentru coloana si articulatiile soldului si genunchilor puiului. Am remarcat imediat modul grozav in care structura si designul partii de jos distribuie greutatea copilului pe soldurile si talia purtatorului, lucru pe care doar la niste rucsaci profesionali l-am mai intalnit. Aceasta avea sa mi se confirme si mai tarziu, in momentul in care am facut plimbari mai lungi, in care conteaza comoditatea purtarii. In plus. Modul in care se preia greutatea copilului de catre bretele e bun, acestea incheindu-se undeva in zona soldului copilului, oferind extra sustinere, comoda pentru copil si purtator.
De incheiat si reglat, am facut-o foarte usor, datorita cataramelor si benzilor care permit asta in ambele parti ale bretelelor si beteliei. In plus, catarama din talie, foarte lata, are si siguranta, ca sa nu se deschida accidental. De siguranta mai este si o curea cu catarama, cu latimea si pozitia (mai sus, mai jos) reglabile, care prinde bretelele intre ele ca sa nu alunece de pe umeri. La un moment dat am avut problem cu alunecatul bretelelor , dar s-a rezolbat prin reglarea acestei cureluse. Si cand a purtat-o tati, am reglat foarte usor, pe dimensiunile lui. Asadar purtatorul poate fi o miniona, sau un tatic deopotriva. Toate aceste curele si catarame sunt sustinute de elastic, astfel incat nu atarna nimic ca la rucsacul meu unde nu se stie daca asa tre’ sa fie sau ceva imi este deschis ;) .
Am incercat purtarea pe toate partile in spate, cum am zis, curioasa de acest fapt si constienta de comoditatea purtarii pe spate, in fata, preferata mea caci puiul e aproape de pupic, si in lateral, cum o tin afara ca sa imi fie la indemana si sa am disponibilitate si vizibilitate maxima si asupra surioarei jucause.
Cand a adormit, am scos gluga ascunsa si am prins elasticele de carlige, astfel incat puiului nu i-a atarnat capul la spatele taticului. In plus, am putut regla inaltimea glugii cu niste elastic ascunse, din acelea cu gaurele, gaici, ca in talia pantalonasilor de copii. Gluga se ascunde perfect intr-un pliu, care devine o pernuta la capul copilului.
Apropos de capul copilului, am purtat-o si pe surioara prescolar, de 13-14 kg, si 3,5 ani la fel de usor ca pe micuta de 9kg, doar ca am inaltat corpul marsupiului dand drumul unui fermoar .
Ce mi-ar mai fi placut, sau as fi modificat la acest mijloc de purtare?
Poate 2 trepte la reglarea inaltimii.
Si poate bretele mai late, dar asta l-ar incalzi in plus pe purtator.
Ce as mai fi putut face? Sa incerc purtarea cu papusa, pentru a vedea cum se comporta clapeta de material din interior, pentru copilasii foarte mici. Abia acum mi-a venit idea, e tarziu.
Acest SSC (Soft Structured Carrier) e atat de “zdravan” si de minutios proiectat incat “parca e nemtesc” :lol . Cred ca ar tine la 4 generatii de copii, linistit. Tesatura e rezistenta si e lavabil in masina de spalat.
Mi-a facut placere, deja imi lipseste.

3 comentarii:

  1. Hei Pitici dragi,

    Ma bucur ca ati testat Manduca, multumesc mult pentru participare si mai ales pentru comentarii. Sunt foarte utile. Ati facut o testare ca la carte :)

    Astept poza pe Facebook, poate castigati. Va tin pumnii!

    Carticica cu instructiuni este opera bebelinei mele, Ra. Trebuie sa am grija mare de carti ca o atrag intr-un mod ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e boala generala la bebei si copii. Din cata hartie a mancat Ma, s-ar putea face un caiet, daca nu chiar o carticica :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Un port-bebe versatil si rezistent din ce am citit, pe langa design-ul destul de simplu si placut.

    RăspundețiȘtergere