joi, 11 februarie 2010

autodiversificare

Daca stau si cujet bine, am inceput autodiversificarea de vreo 2 luni.
La inceput, atrasa de toate si mai mult bagand gurita in obiecte, decat obiectele in gura, gogoasa mea s-a trezit cu o bucata din marul pe care-l rontaiam in gura. Nu l-a lins mai mult decat lingea jucariile de-abia tinute in manute, sau patul sau ce mai baga ea in gurita, cu stilul ei de dus caputul la obiect, ochii mari si gura mare plus o fatuca plina de incantare. Deci nu vrea sa pape. Sau, mai bine zis, nu vrea sa pape mar. Dar pentru ca nu avea decat 5 luni nu am insistat. Ca era atrasa de ceam eu in maini, burete, telefon sau mancare, e drept. Dar drept mai e ca era manata de curiozitate.
Dupa o vreme, cam o saptamana- 2, ce memorie scurta am... manca Ralu o banana. Si printesa – jups! cu ea in mana si din mana in gura si da-i pe molfait cu aerul ei de pofticioasa-lacoma-grabita-dulce.
Oo! Vrem papa! Asa ca urmatorul mar a suferit o muscatura mare care a trecut la maltratat de catre micuta.
Dar sa ma intorc la banana. Bun. O vroia ea, dar de inghitit e mai greu. Micuta mea isi facea greata. Si zgomote. Asa cum se aude inainte de voma :”ueeh!” si se inrosea si se stramba cu gurita deschisa si capul dat pe spate. Greu! Ii mai scoteam bucata, o mai lasam, pana cand, acum imi dau seama ca nu mai face asa de loc.
Am trecut la morcovi, painica, broccolli, portocale, da, portocale, recomandate doar peste 9 luni, un an am lasat-o sa guste, si sa „faca haram”, pe principiul ca daca e autodiversificare, atunci sa fie, dar fara sare, zahar, untura, lapte de vaca ...
Acum mananca paste, orez, painica, grisine de casa, vafe, sa termin cu cerealele, nu stiu de ce am inceput cu ele, cand baza sunt fructele : mar, para, portocala, mango-ii place tare, banana-cea mai buna. Legumele: cartoful e preferatul, morcov, pastarnac, gulie-yammy!broccolli, pastai, dovleac. Zucchini sau dovlecel-bleah.
Atat imi aduc aminte.
De mancat mananca odata cu noi, in scaunul ei, fara farfurie ca daca pune mami farfurie papam intai farfuria golita pe masa, sau in brate, pe canapea, cu ajutor. De cate ori rontaie cineva, si Marutza primeste.
Ma gandesc cand sa ii dau carne ou si iaurt/smantana, nu goale ci mancare cu... cred ca in curand.
Ma mai intreb daca autodiversificarea e buna sau mai bine s-ar hrani cu pireuri. (din moment ce asa am pornit, chiar ca o consider mai buna).

Un comentariu: