Asa ca, pentru 4 nemancai ia vreo 2 vinete subtirele
ulei de turte de masline (original era de floarea soarelui, ala cu batranica, nu dau nume;))
un pumn de masline curatate si taiate feliute, cel mai bine amestec de masline naturale si verzi (lenea a achizitionat din-din alea negre gata taiate si " fara os")
asa... 400 ml pireu de rosii, sau un sos bun din pasta fara adaos mare de zahar (eu am "rosii explodate", bag si reteta aia ca e tare)
o manuca de patrunjel verde tocat marisor
sare
piper
o lingurita miere daca rosiile sunt prea acide
Se spala, curata vinetele de cotor (nu-i musai, da-i indicat), si se taie felii subtiri de 1 cm. Se prajesc in ulei incins, doar pana apar primele pete maronii, pe o parte si alta.
Intre timp se incalzeste un vas pentru pus la cuptor, sau o cratita de pe vremea lu' Pazvanti Chioru, cum am eu, si rosiile se infierbanta.
Se pun vinetele straturi cu masline, patrunjel si sosul de rosii si se sareaza usor fiecare strat. se pune piper numa' cat sa i-l arati. Se acopera cu capacul imediat ce ai pus un strat ca sa nu se raceasca.
Cand e gata se da la cuptor, sau din economie de energie, asa cum fac eu, li se da un clocot bun (3 minute?) pe flacara de la aragaz.
Se servesc fierbinti cu piure sau cu pireu de cartofi.
Iar salivez.

Immm ce bine suna.Si arata foarte apetisant.
RăspundețiȘtergereSa ai weekend fain.
Si voi! Da' sa vezi ce bune sunt!
ȘtergereHmmm. Ti-am vazut vinetele de aseara. dar eram asa de obosita si vroiam sa ajung cat mai repede in pat ca n-am mai stat sa-ti spun nimic.
RăspundețiȘtergereMI-AI FACUT POFTA :))
N-am mai mancat vinete de mult. dar ceva d e genul asta faceam si eu: un rand de vinete, unul de branza, unul de rosii. Branza rasa, rosiile taiate rondele.
Si cand pui in farrfurie trantesti un sos de marar cu usturoi pe portie..
ce buuuun.