vineri, 13 ianuarie 2012

Papanasi cu branza " la sigur"

De cand tin pozele astea prin calc...
Multa lume se teme de papanasi, pentru ca ies prea moi, tari, mari, fara gust .."prea buni, prea ca la tara!
Da' am io o reteta de la socrela, si ies la sigur.
Deci pune mana si strange:
1/4 kil branza de vaci scursa
(aici iar intreaba gospodinele ca nu conteaza ce fel de branza de vaci? mai moale, mai tare, maiu uda...
nu conteaza! sa nu-ti rupa dintii si sa nu curga zar din liungura!)
2 linguri faina
2 linguri gris ( io-l prefer pe al mai mashcat, adica  macinis mai mare)
4 linguri ulei (de care vrei da' nu de motor sau de corp)
1 ou
optional stafide, vanilie, coaja de lamaie, scortisoaaaaara (eu pun numa stafide)

Si le amesteci pe toate fara ceremonii, inclusiv stafidele:


Photobucket

Le lasi neaparat o juma de ora la frigider.
Dupa un sfert de ceas pui o oala de apa la fiert si pregatesti o spatula.
Cand apa clocoteste dar nu prea tare, formezi bile de dimensiunea dorita si le pui direct in oala. Nu conteaza daca sunt moi, se vor intari.
Fierbi pana se ridica la suprafata (2-3 minute).

Noi le dam apoi prin pesmet prajit si uns, in care punem zahar, dar aici am format bile mai mari si mai mici si am facut omuleti.

Photobucket


Am adaugat smantana si dulceata, si pentru ca nu era nici o masa cu mutzapiri, i-am pus pe toti in capacul vasului de yena.

Photobucket


Subscriu la varianta tavalita prin pesmet, mai gustoas decat cea de aici.
Pentru o tavaleala ca lumea se poate folosi si praf de biscuiti.

Salivez. Maine fac iar.

4 comentarii:

  1. Cei mai buni papanasi.Si noua astia fierti ne plac cel mai mult.
    Arata super bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat si prajiti... Necastigator!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super papanasii tai,dar si gasca mea tot "tavaliti "ii prefera:)).

    RăspundețiȘtergere