miercuri, 3 august 2011

Saptamana mondiala a alaptarii - AD 2011, primele rasarituri din Gustar

Sau cum ma strange de gat nevoia de a milita pentru ceva atat de natural...
Asta pare normal, natural?:













Dar asta?: 

 Sau, mai bine formulat, care imagine inspira naturalete si care e cumva fortata?

Ne-am obisnuit cu atatea clisee despre alaptare (Nu am lapte, Plange de foame, Laptele nu e bun-e apa chioara etc) incat nici nu ne putem revolta cum trebuie cand le auzim. eu, una, chiar daca gandesc mai lent de felul meu incerc totusi sa o fac si sa gasesc logica si realitatea in afirmatii. Altfel am ajunge si acum sa credem ca pamantul e plat si spalatul subtiaza pielea.
Si auzi, auzi ineptii, pardon, scuzati, sfaturi din astea bune, de la persoane dragi si care au experienta (ca au crescut unul sau mai multi copii, nu?) si ti se mai si intaresc de catre medici foarte bine informati pe tema alaptarii si mai esti si privita in timpul alaptarii de parca ai face ceva rusinos si atunci e clar: trebuie sa ai convingeri puternice ca sa continui sa-i oferi copilului tau alimentatia potrivita si apropierea, confortul date de actul alaptarii.

Ce proasta sunt, nu? Cand imi zice doamna doctor ca de la alaptat e fetita prea mica si prea slaba(A) si eu am mai continuat inca vreo 8 luni cu alaptarea. Iar acum "ma chinui" sa alaptez o " caloaica" de 2 ani, DOI ANI! si sa merg si la serviciu si la fetita la gimnastica...!
Culmea e ca si copiii alaptati si grasuti sunt neobisnuiti si tot alaptarea e de vina. Si daca esti obosita, anemica, depresiva sau  vesela, plina de energie , tot de la alaptare e.
Cred ca si  incalzirea globala tot de la alaptare se trage, caci e cunoscut ca se incalzesc copilasii in timpul suptului.

Aici vi se pare ceva scarbos, exagerat, imoral?
   
http://piticiculipici.blogspot.com/2010/08/prromisiune.html

Si nu, nu ma compar si nu compar pe nimeni cu o vacuta, dar la nivel biologic, de specie, de, nush cum sa zic suntem egali.

3 comentarii:

  1. M-a distrat treaba cu incalzirea globala. :))) Asa e ai dreptate, orice ai avea e de la alaptat. Daca ma doare capul sau sunt obosita, mama imi zice ca ajunge cat am alaptat-o (1 an si 2 luni) sa ma mai gandesc si la mine. Eu am copila mai grasuta si mi s-a spus ca de la prea mult lapte e asa.
    in concluzie, ai dreptate! A si eu sa stii ca nu ma supar de nicio comparatie cu vaca, eu chiar m-am autointitulat Milka :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ale mele de la lapte de mama is slabe! Am dzas!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea, e a2a oara cand rescriu comentariul asta, dar nu ma las. nustiu ce are dar nu vrea..
    Ziceam ca se-ntelege foarte bine ce spui si dincolo de cuvinte.
    Nu-i nevoie ca sa te faci proasta. Lasa lumea sa vorbeasca, asta-i rostul ei... era un cantec de mai demult... Tu fati treaba ta de mama in continuare.
    aaa. in iulie fatita ta a facut 2 ani.. asa-i? la multi aaaani!
    Superba poza. naturala, dragalasa, atasata, gingasa, dragastoasa

    RăspundețiȘtergere