duminică, 26 decembrie 2010

Craciun fericit! Boldog karacsonyt! Merry Christmas! (2010)

Ca de obicei nu am ratat Cosmarul dinainte de Craciun. La toate Sarbatorile mari, dealtfel, febra obiceiurilor impamantenite ne cuprinde si pe noi. Adica o mare curatenie de scos petele lipicioase din toata casa, cumparaturi, stres cu ce sa pregatim, urmat inevitabil in zilele de sarbatoare, de stres din partea mea ca o sa arunc bucate pregatite cu greu in timp furat copiilor.
Daca Mamituni zicea ceva despre panta rhei, eu trebuie sa zic "fugit omnia". Ca cam asa e totul la mine in casa. asta ca sa se inteleaga volumul de munca din Ajun. din orice Ajun.
in Ajunul Ajunului am facut treburile care asteptau de mult, iar in momentul cand trebuia sa iesim pe usa spre biserica, eu cu Pruceok umpleam rulourile cu frisca.
Reactia fetelor la vederea bradului impodobit nu se poate reda in cuvinte. S-a lasat cu chiote si alergat si jumulit brad in partile esentiale, dar si cu multumire din partea noastra ca le vedem atat de fericite.
La bunici a fost foarte frumos! A venit Iezusco (IIsus) aducand o multime de cadouri. Cam prea multe si nu s-au putut bucura de fiecare. De mancat, mai putin ca erau prea agitate. Asa ca eu una am compesat si am ras cate ceva din fiecare bunatate.
Am vorbit la telefon cu cei dragi si am colindat.
Am venit acasa si am descoperit si cadourile de sub bradul nostru. Seturile de vase au fost un real succes.
va las cu Bocsa si un colind preferat:

3 comentarii:

  1. @Ralus, tare fain ii mai povestesti pe ai tai.
    Scrie-mi, de unde si pana unde.....Pruceok?
    Colindul e......neobisnuit....dar extrem de placut........printre atata jingle bells si santa clause.......e binevenit!
    Va doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite in continuare si numai bine in Noul An.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rox, Prucsők inseamnagreieras, in maghiara, dar cred ca e un regionalism. se foloseste ca alint pentru copilasi. Nu ma pricep foarte bine, dar o caracterizeaza pe Anna. e slabuta, sare si povesteste toata ziua.
    Micule, multumim, asemenea. te urmaresc sa "fur " ceva bunatati.

    RăspundețiȘtergere